Benzár Zsolt már évtizedek óta sikerrel alkalmazza a ragasztott csontis technikát mind folyó-, mind pedig állóvízi horgászatai során, mostanra pedig elkészült a nevével fémjelzett ragasztó is, amely kettő kiváló minőségű porózus anyag keveréke. 200 ml-es kiszerelésben került a boltok polcaira egy praktikus, csavaros fedelű dobozban.
Használata során törekedjünk arra, hogy csontink tiszta, fűrészportól mentes legyen, hiszen így a leghatékonyabb a ragasztás. Legjobb, ha lemászatás után meg tudjuk mosni őket és egy törölközőben szárazra törölni. Elsőként ragasztóval szúrjuk meg a nyűveket, majd jó alaposan rázzuk össze az edény tartalmát, hogy minden lárva kapjon ragasztót. Ezt követően permetezzünk rá egy kevés vizet, majd ismét alaposan keverjük át a csontikat.
Majd pedig, nagyon fontos: Jól nyomkodjuk le őket az edény aljára, hogy kipréseljük közülük a levegőt és jól egymáshoz tudjanak tapadni.
Ha mosott, osztályozott kaviccsal szeretnénk nehezíteni, akkor azt még a ragasztás művelete alatt, a nyomkodás előtt tegyük hozzá.
Ha mindent jól csináltunk, akkor néhány percen belül készen is van a ragasztott csontink. Természetesen, ha nem érezzük kellően tapadósnak őket, akkor egy kevés ragasztó hozzáadásával még tudunk korrigálni. A cél, hogy az egész egy hatalmas gombóccá formálható legyen.
TIPP: Kukoricalisztbe mártott kézhez kevésbé tapadnak majd a csontik, így a gombócok formázása is sokkal könnyebb!